Verbouwing NICU begonnen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ in première ging in LUX Nijmegen. In de documentaire geeft het medisch personeel van de NICU in Sengerema aan dat de afdeling letterlijk uit z’n voegen groeit. Er komen teveel levensbedreigend zieke baby’s binnen die állemaal intensieve zorg nodig hebben.

De afgelopen twee jaar heeft het bestuur van Stichting Vrienden Sengerema Hospital niet stil gezeten. Mede dankzij jullie donaties en met behulp van onder andere het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Wilde Ganzen
en Little Superheroes kan de langgekoesterde wens voor een grotere NICU in vervulling gaan.
Begin van deze maand kon de uitbreiding van de NICU definitief beginnen. Alle zieke baby’s zijn verhuisd naar hun tijdelijke onderkomen op de kinderafdeling, en inmiddels is de fundering van de nieuwe NICU gelegd. Het bouwkundig team hoopt medio april de gerenoveerde afdeling te kunnen opleveren. Er zal dan een feestelijke heropening plaatsvinden!

Engelse versie documentaire

Momenteel wordt er door Denise Eigenbrood hard gewerkt aan de Engels ondertitelde versie van de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’. Deze internationale versie wordt binnenkort online gepubliceerd.

Crowdfundactie uitbreiding NICU

Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ in première is gegaan. Sinds die tijd is er veel veranderd. De toestroom van ernstig zieke baby’s naar de NICU blijft fors en de hulpvraag is groot.

Om goede hulp te kunnen blijven bieden aan álle zieke, kwetsbare baby’s, gaat de verbouwing van de NICU dit jaar officieel van start. Om medische hulpmiddelen voor de nieuwe NICU te kunnen financieren, is onder andere een crowdfundactie gestart vanuit het Nederlands Albert Schweitzer Fonds in samenwerking met projectleider Milou van Ingen.

Wilt u ook een steentje bijdragen? Klik dan op deze link.

Vertoning documentaire in diverse grote zalen

Vorig jaar rond deze tijd volgde documentairemaakster Denise Eigenbrood projectleider Milou van Ingen op de Intensive Care voor zieke baby’s van het Tanzaniaanse ziekenhuis in Sengerema. Afgelopen februari ging de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ in première in de bioscoop.

In het afgelopen jaar is de documentaire veelvuldig vertoond in grote zalen in Nederland. Zo ook afgelopen donderdag. Daar werd de documentaire gedraaid tijdens het landelijke congres voor Physician Assistants van de NAPA in de prachtige locatie ‘De Fabrique’ te Utrecht. Deze twee dagen is tevens flink gedoneerd, en werd 1400 euro opgehaald voor uitbreiding van de NICU!

Het komende jaar zal de documentaire nog frequent vertoond gaan worden tijdens filmfestivals. Volg voor meer informatie omtrent vertoningen deze website.

Documentaire online

De documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ is vandaag online gepubliceerd.U kunt deze bekijken via bijgevoegde link- of in de YouTube video hieronder. Documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’

Vertoning documentaire tijdens medisch congres Venticare

De documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ wordt op dinsdag 4 juni vertoond tijdens het medische congres Venticare in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

 Aanmelden kan via: www.venticare.nl.

Datum online publicatie documentaire bekend

Het is inmiddels bijna een maand geleden dat de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ in première is gegaan in bioscoop LUX Nijmegen. De komende periode wordt de film nog tijdens verschillende congressen, evenementen en op hogescholen vertoond. Daarnaast zitten we in de selectieprocedure voor diverse filmfestivals.
 
Op 1 juni 2019 zal de documentaire online gepubliceerd worden via deze website en de facebookpagina. 

Amalia première

Vandaag was de ‘Amalia première’ van de documentaire in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Meer dan 150 geïnteresseerden hebben de twee voorstellingen bijgewoond. Opnieuw dank voor de hartelijke, warme en liefdevolle reacties en goede vragen.

Informatie Amalia premiere

Morgen is de ‘Amalia premiere’ van de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’. Hieronder volgt informatie voor de aanwezigen morgen.
 
De voorstellingen vinden plaats in de Tuinzaal van het Radboudumc. Voor geïnteresseerden die niet in het Radboudumc werkzaam zijn, volg via de hoofdingang routenummer 706. De Tuinzaal is op verdieping -1.
 
De eerste voorstelling start om 16.00. Wij adviseren u circa 10 minuten vooraf aanwezig te zijn. Er volgt een korte introductie over de documentaire. De film duurt 35 minuten. Naderhand is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Afsluitend staan er drankjes klaar.
 
De tweede voorstelling start om 18.00. Wij adviseren u circa 10 minuten vooraf aanwezig te zijn. Er volgt een korte introductie over de documentaire. De film duurt 35 minuten. Naderhand is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Afsluitend staan er drankjes klaar.
 
Indien u interesse hebt om de voorstelling morgen bij te wonen, stuur een e-mail naar milou.vaningen@radboudumc.nl.

Geslaagde premiere

Vandaag was de grote première van de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’. We willen iedereen van harte bedanken voor de interesse, betrokkenheid en warme reacties. We kijken met een heel fijn gevoel terug op deze bijzondere dag en kijken uit naar de voorstellingen aanstaande dinsdag in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Fotografie: Ger Neijenhuizen