Verbouwing NICU begonnen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ in première ging in LUX Nijmegen. In de documentaire geeft het medisch personeel van de NICU in Sengerema aan dat de afdeling letterlijk uit z’n voegen groeit. Er komen teveel levensbedreigend zieke baby’s binnen die állemaal intensieve zorg nodig hebben.

De afgelopen twee jaar heeft het bestuur van Stichting Vrienden Sengerema Hospital niet stil gezeten. Mede dankzij jullie donaties en met behulp van onder andere het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Wilde Ganzen
en Little Superheroes kan de langgekoesterde wens voor een grotere NICU in vervulling gaan.
Begin van deze maand kon de uitbreiding van de NICU definitief beginnen. Alle zieke baby’s zijn verhuisd naar hun tijdelijke onderkomen op de kinderafdeling, en inmiddels is de fundering van de nieuwe NICU gelegd. Het bouwkundig team hoopt medio april de gerenoveerde afdeling te kunnen opleveren. Er zal dan een feestelijke heropening plaatsvinden!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *